Geschiedenis

In het jaar 1980, zijn enkele personen samen gekomen om een fotoclub op te richten.

Het was de bedoeling van deze club om vakantiefoto’s en / of dia’s op een betere manier te maken. Het was zeker niet de bedoeling om direct aan wedstrijden mee te doen. Eerst leren stappen en dan lopen.

Na enkele omzwervingen met de wekelijkse vergaderingen, eerst bij een lid thuis, daarna boven een cafe in het dorp om nadien in een restaurant te vergaderen, konden we over een eigen lokaal beschikken. Dit is nog steeds onze thuisbasis.
Nu kon er eindelijk aan fotografie gedaan worden, en waren de leden met volle overtuiging begonnen aan het in orde brengen van dit lokaal, schilderen, plakken enz...
Er werd ook een doka en een studio ingericht, zodat er de nodige lessen konden gegeven worden.
Voor de diawerkers werden de nodige aankopen gedaan, zoals overvloeisysteem, projectoren en geluidsapparatuur om diareeksen te maken.
Ons eerste salon was een groot succes, en we waren fier dat we onze werken naar buiten konden brengen. Het werd een jaarlijkse traditie om in de maand augustus, tijdens de kermisweek, een salon te houden.

Maar ook bij ons staat de tijd niet stil, en is de doka niet meer in gebruik. De meeste fotowerkers zijn overgeschakeld naar het maken en bewerken van foto’s via de computer. Om dit onderwerp verder te kunnen volgen, hebben wij de nodige infrastuctuur aangeschaft. We beschikken nu over computers waarop de nodige uitleg gegeven wordt, en problemen opgelost worden waarmee de leden opgezadeld zitten. Dit is volgens mij het doel van een club. In onze galerij kan je enkele beelden zien die met de computer samengesteld zijn.

Heeft U interesse om ook zulke beelden te maken, stuur dan een berichtje via de contactpagina.

Fodiac vzw

Amateurfotografie Aartselaar